Sunday, 14 October 2012

bila kau gediks.


Dengan suara manja yang serak-serak basah, di tambah dengan lirikan mata yang suka usha-usha kaum berlawanan, apakah itu tanda menggedik?

wahahaaiiii semua pembaca! Adakah gedik yang dimaksudkan memang benar gedik? ataupun anda rasa ianya cuma gelaran atau dicopkan gedik semata-mata?

waallhello, dari segi definisi gedik, ialah mengada-ngada atau berlebih-lebihan. Sebenarnya gedik ni tak salah tapi tak eloklah sebab ianya mencermin peribadi seseorang juga. Apa kata orang bila tengok seseorang tu mengada-ngada atau berlebih-lebih. kalau tak kena tempat lagilah padah. Jatuh maruah gamaknya. Tetapi.. tak semua gedik juga yang dibenci. Ada 2 3 gedik yang harus kita contohi juga. Terkejut ke?

yerr.. memang ada. gedik apa?

Gedik dengan suami - dah hak kita masing-masing, hubungan pun dah sah. so, gedik untuk menggoda suami tak salah.

Gedik dengan Ilmu - gedik nak membaca, membeli buku. Berlebih-lebihan menuntut apa jua ilmu ataupun menjawab/ bergiat aktif menjawab soalan yang diajukan guru. Ada orang kata 'gedik tul budak tu, semua cikgu tanya, dia mesti nak jawab'. macam ni lah yang kita nak. biar gedik belajar. tapi jangan gedik ngan cikgu lak.huw.



( gedik???? hahahah mmg pon , x suke org gedikk... so u all jgn la jdi gedikk, heheheh bila korang gedik bukan shaja org menyampahhh malahhh kucing gan pokok pon meyampahh ... ... TAPI kalau korang yg jenis gedik, jangan risau la... boleh bendung lagi dngan korang tolong la jgn sebok hal org , ko buat hal sendiri jer... so nmpak gedik yg bermaruah kan =)  ..) 


                                                        SEBAGAI GAMBA HIASAN... HEHEHEH
                                                             SO GEDIKSSSS <3

aku suka kan kau??

Monday, 24 September 2012

wohhhh!!!!!!!!!!!!!! kajian penyelidikan ^_^ water colour

warterrrr kalerrrrr  ^_^

hophoho jom selidikk mana okeyy    untuk keja aq// hikhokkk 

                                                     hah benda alahh ni penting ^_^

                                                              nk buat no ^_^
                                                       ce tengokk...lawanyaa =,=
                                                              
                                                      

                                                           
                                                        cantekkkk O,O


 so , apa perlu buat untuk dapatkan lukisan yg cantekk adalahhhh kena lahhh rajen... dan sentiasa berusaha ^_^

owhhhh my wokerssss~

haiii ...
hurmmm sekarang dalam kelas application computer.. hiiii mls la nak membz kan body kat depan tu..
sekarang tngah dukk nk pikir untuk water kaler esokk.. esokk da nak submit tapi apa  pon x buat.. huhhhh
 ingat nak pakai gamba ni untuk assigment grafik water kaler esokkk
taraaaaa!!! ni dia... heheheheh mcm lawa tu yg nakkk ... hehhehe
ekceli .. aq suka apa2 ja jenis tumah tradisional. .. nak2 umah melayun melaka, sbb bnyakkk keunikkan nya... dannn agakk susahh jugakkk nak melukis nya tu.. hihihi sbb bnyakk bnda kena teliti..alahhh tapiii okehhh ja ^_^

Friday, 7 September 2012

the owsome classs

ketua kelas n penolong dsb1b.. hiihihih












hiiiiiiiii










kononnnn suwittttt.... heheh




pintu studio...cakkkkk bahhhhhh~~~


 k bye... muaahhhhhhh <3

Friday, 24 August 2012

My atotottt ^_^

uhuhuiiii... dahhh lama x berbelog... ..
^_^ ... lupa password  ekcelli.. hehehhe.....
hurmmm aritu aq masukk form6 kjap x lama lpas tu aq dapat sambung blaja kat politeknik merlimau melaka , x bnyakkk pk dahh kos pon diploma seni bina, mmg cita2 dri kecikkk nak jadi arkitekkk, insyALLAH lahh =).
hurmm agakk sedeyy nak tinggal kan kawan baik  , hurmmm yg atas ni dia la... kawan aq dari kecikkk,,,azura binti sulaiman =) slalu gaduhh tpi baikk semula =P, hehehh sbb tu jugakkk kiterang jadi kawan baik, dia bnyakkk bg support kat aq... . dari dulu smpai sekarang aq x jumpa lagi kawan mcm dia.. walaupun aq da mula berkawan gan org lain mmg x sama kawan dengan dia ^_^....

time aq lupa bawak duit gi sekolahhh dia slalu jadi bank aq.. hehehe mcm tu jugakk dia.. bnyakkk kenangan kami masa kecikk smpaii besar.. siyes aq gan dia dahh mcm adek bradikkk....
sumpahhh aq tngahhh nangis taip ni ,, huhuh =,) (nangis dlm senyum)
harappp  dia berjaya dalam hiduppp ... all the best COMEL (nama gelaran dia) hhihihih....