Tuesday, 8 March 2011

HILANG KAN JERAWAT DENGAN CARA TRADISIONAL (^_^)

bila jerawat tumbuh mesti korang risau kan????.... hurmmm sudah semesti nya bukan?....
so kalau student mcm kite ni mane la mampu nak beli produk mahal2 so dengan cara yg mudah ,selamat, dan suci lagi berseri adalah dngan menggunakan barangan tradisional.....

terdapat beberapa langkah yg korang boleh ikut, hurmmm atas kajian aku sendiri jerawat ni adalah masalah utama yg menyebabkan mua kita kelihatan hurmmm sory to say (agak kotor) dan aku ade terbaca pada buku2 kesihatan yg jerawat ini adalah kecacatan yg jelas....
n terdapat beberapa langkah yang boleh kita amal kan untuk menangani masalah jerawat ini n terpulang korang la nak ikut or x ....

1. bancuh sesudu susu tepung dlam kuantiti air yang sedikit dan tepek pada keseluruhan muka setiap malam, setelah kering, bilas dengan menggunakan air suam...

2. bersih kan muka . kemudian cuci dengan air kelapa tua . biar kan ia sendiri dan bilas dengan air bersih.. amal kan 3 kali seminggu. 

3. basuh muka dengan air basuhan beras. setelah kering cuci dengan air bersih . amal kan selalu.

4. guna kan serbuk teh uncang yang sudah kembang. amek serbuk nya dan sental di muka, terutama pada hidung dan tempat yg berjerawat... lakukan 3 kali seminggu....

kalau korang rajin insyallah korang akan berjaya....
semua nya terletak pada korang sendiri...... akhir kate pada aku.. moga berjaya.... chaiyukkkkk3xx.... (^_^) 

Saturday, 5 March 2011

HARI PERINGATAN PANDU PUTERI SEDUNIA

hurmmmm... smalam pd 5/3/2011 tlah berlangsung nyer majlis hari peringatan pandu puteri yg dirasmian oleh yg mulia sultanah johor tunku fatimah... hurmmm mmg eppy smlm tp mmg terase pnat giler la.....
aq masuk dlm pertandingan make up... tp rezeki x menyebelahi aq.. huhuhuh it ok....  jnji aq dpat masuk tu un da kire ok.... huhuhuhuh  .... barang un x sempat nak prepare pape mmg tergese gese la...

ni gmba mmber aku sbelum make up..... susa gakk nak make up dia ni... tp ok la jugakkkk adew gakk aku model... huhuhuhuh



huhuhuh ni bile da siap.....n ni just basic jew....
n make up care ni sesuai tukk remaje2 sekarang,bab x terlalu tebal or sarat.
 tp mmg rugi la x prepare pape smalam.... hurmmmm......
huhuh aku ni xla bape pandai sngat make up ni... just cume dlm proses blaja... but mnat tu adew la......
mmg best law conteng2 muke owg ni...hihihihih
hurmmm law berkesempatan insyaallah aq akan cube lgi blaja dlm bidang ni lebehhh luas......
amin~~~~~~~~~~


Friday, 4 March 2011

SY DAQ BAWU DI SINI........

huhuh assalamualaikum..... thank bab sudi singah mnyingah kat blog bawu aq....
hurmmm rini just nak knal kan diri jew...
 name zulaika bt abu, just boleh call me ieka.....
 bawu form 5 taun ni...
huhuhuh seramm beb da nak spm..... takut gakk, bab lom prepare pape..
arap dpat wat yg terbaek la taun ni... untuk family n diri sndiri.....
 n aq owg selatan malaysia ^_^
aq minat kan santaii,, n aq x suke law dlam keadaan stress.....
kaw aq stess len mcm cket.. hihihih
next aq mnat pink  n black colour  bab sume bndew harte pusake aq bnyak warne pink n black..
huhuhuh spe yg dkat nan aq mmg tau la aq mcm mane...
mmber rapat yg pling best fwen skali adalah AZURA, dy ni mmg mmber aq pade kecikk smpai ke beso, n kwan bekk aq lagi ialah NANA n ERRA.. kiterang berempat mmg kamcing hihih..
tiap2 ary sntapan kiterang adalahh cubit mencubit.. hihihih

aq skull kat smk tan sri jaafar albar,tg sedili kote tinggi ,johor.

hurmmm wokeyy smpai sini saja pengenalan utk diri aq... ^o^