Tuesday, 15 April 2014

OMG!! markah Saya OoO~~~

urghhhhhh~~~~~ ok dapat ni je Allamdulilahhh Pak Incik ~
sesunggunya sy dianggap pendiam oleh Mr Hai..

Afternoon

chill la babe santai2 sambil buat report 'laporan akhir latihan industri(LALI)'

Monday, 14 April 2014

Submit Plan Balai Sosial Jalan Dato' Jaafar B.Penawar ^_^

okehhh dipetang2  hari yang bosan ni (padahal kerja banyak) >.<
sy nak cito pasal plan ni ... bnyak kenangan sikit.. heheheh
almaklum lah sy ni baru lagi dlm bidang ni,baru2 nak kenal dunia architecture ni kan.
banyak gila sy jumpa org untuk plan ni .. first2 masa pemegang volt jumpa sy n Kak Mas(pen.jurutera)
utk design plan ni mcm2 dia nak degan peruntukan rm300k sy pun mula lah mendesign kata nya xmo dgn yang oldschool mcm bangunan yang lepas2 .. then dia nak idea baru yang direka oleh sy 100%
but still ade pbantuan dari org yang berpengalaman ,salah satunya Arkitek merangakap ketua unit kat sini. then akak2 n abam2 pelukis plan kat sini.
nak katakan setiap kali crit mesti ade perubahan bayangkanlah kalau dah berkali2 jumpa brapa bnyak kali kena ubah smpaikan nak BQ pun tertangguh .. hikhikhik
maklumlahkan baru blaja >.<
hehehe....
mai sini nak share designnya .. yg ni je mampu tunjuk nak lebih2 mai jumpa sy untuk plan lengkap ^_^
ok lepasni kalau jumpa design balai sosial yang mcm ni di tanah kawasan KEJORA ni lah design sy sepenuhnya ^_^ ......
syukur kepada Allah kerana memberi sy kesempatan utk melukis plan ini =)
minggu ni adalah minggu terakhir sy praktikal dlm kejora ni ... sekurang kurangnya ada kenangan sy kat sini ...
dan hari ni sy dah submit plan ni kepada pemegang volt then tunggu siap BQ then iklankan kpd kontraktor then then then then tunggu lah hasilnya .. kepada kontraktor buat lah elok2 k ^_^.
thanks Allah ...
ok tata =)~~~~~~

Si Pemakai Baju Putih

Tertarik untuk menulis harini 
n tertarik untuk menulis berkaitan Si Pemakai Baju Putih

kecantikkan adalah satu subjektif tapi bila sy tengok org yang pakai baju  putih ni mmg nmpak kemas je. 
hihihi sambil2 buat report LI tu sambil2 la tgok pakcik2,incik2,mak incik2 ,abam2 ,akak2 yang duk pakai baju putih hari ni ...

wuhhhhh tetiba sy cakap pasal baju putih ni apa pasal??? huhuhuhu 
istifar bebanyak  jgn ckap kes tebiat nak meninggal pulak k >.<

heee sebenarnya nmpak ada abam tu pakai baju putihhh ... tu je tata ^_^

Saturday, 29 March 2014

giii





bru balek breakfast ^_^ kat Tanjung Balau 


Praktikal OoO~~~~ ohoii

Assalamualaikum ^_^
dah lama x update blog ni ...
sekarang aku dah 20 tahun rasa last update mase tu umur 18 baru masuk politeknik.
dah 2 tahun x update rupanya >.<
hmmm meh sini nak cita , 
sekarang ni aku dah sem 4 dan sedang menjalani latihan industri di 
Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA)

sebenarnya dah 4 bulan aku kat sini then sekarang lagi 3 minggu je nak abis
honestly banyak aku blaja dekat sini ^_^
nak tinggalkan tempat ni mmg sedihlahh sebab keadaan pejabat kat sini sangat lah seronok , 
tension kat poli jauh beza dgn ension kat sini , tension kat sini relekk lagi lah kan.

Sunday, 14 October 2012

bila kau gediks.


Dengan suara manja yang serak-serak basah, di tambah dengan lirikan mata yang suka usha-usha kaum berlawanan, apakah itu tanda menggedik?

wahahaaiiii semua pembaca! Adakah gedik yang dimaksudkan memang benar gedik? ataupun anda rasa ianya cuma gelaran atau dicopkan gedik semata-mata?

waallhello, dari segi definisi gedik, ialah mengada-ngada atau berlebih-lebihan. Sebenarnya gedik ni tak salah tapi tak eloklah sebab ianya mencermin peribadi seseorang juga. Apa kata orang bila tengok seseorang tu mengada-ngada atau berlebih-lebih. kalau tak kena tempat lagilah padah. Jatuh maruah gamaknya. Tetapi.. tak semua gedik juga yang dibenci. Ada 2 3 gedik yang harus kita contohi juga. Terkejut ke?

yerr.. memang ada. gedik apa?

Gedik dengan suami - dah hak kita masing-masing, hubungan pun dah sah. so, gedik untuk menggoda suami tak salah.

Gedik dengan Ilmu - gedik nak membaca, membeli buku. Berlebih-lebihan menuntut apa jua ilmu ataupun menjawab/ bergiat aktif menjawab soalan yang diajukan guru. Ada orang kata 'gedik tul budak tu, semua cikgu tanya, dia mesti nak jawab'. macam ni lah yang kita nak. biar gedik belajar. tapi jangan gedik ngan cikgu lak.huw.



( gedik???? hahahah mmg pon , x suke org gedikk... so u all jgn la jdi gedikk, heheheh bila korang gedik bukan shaja org menyampahhh malahhh kucing gan pokok pon meyampahh ... ... TAPI kalau korang yg jenis gedik, jangan risau la... boleh bendung lagi dngan korang tolong la jgn sebok hal org , ko buat hal sendiri jer... so nmpak gedik yg bermaruah kan =)  ..) 


                                                        SEBAGAI GAMBA HIASAN... HEHEHEH
                                                             SO GEDIKSSSS <3